Home » Uncategorized » Inspektera rören innan stambyte

Inspektera rören innan stambyte

Luktar det illa i ditt badrum? Det kan bero på flera saker. Hur ska du kunna veta vad som är orsaken? För att verkligen kunna gå till botten med problemet finns det bara en lösning: att beställa en rörinspektion.

Vid en rörinspektion filmas rören inifrån, med en kamera, för att upptäcka sprickor, sättningar, proppar med mera. Detta kan göras både för avloppsrör och andra typer av rör, som dagvattenledningar eller dräneringsrör. 

Vad blir följden av en rörinspektion?

Genom att göra en rörinspektion skaffar man sig en bild av rörens tillstånd. När man vet detta kan flera olika åtgärder bli aktuella. Några av dem, som nämns på sajten rörinspektionstockholm.nu, är:

  • Högtrycksspolning
  • Slamsugning
  • Fräsning
  • Relining

Det kan också bli aktuellt att göra ett stambyte, men det är först när rörinspektionen är gjord som man kan ta beslut om vilken åtgärd som är lämplig. Många av de företag som utför rörinspektioner kan också rekommendera företag som arbetar med dessa åtgärder. Kommer firman som utför rörinspektionen fram till att det är slamsugning som behövs kan de rekommendera en utförare. Den här typen av arbeten är mycket efterfrågade. Ett exempel på detta är en dansk f.d. fotbollsspelare. 

Den danske mittbacken Daniel Agger spelade endast för två klubbar under sin aktiva seniorkarriär – Bröndby och Liverpool. Han uppnådde kultstatus i båda klubbarna och ses som en av de bästa danska spelarna genom tiderna. 

Agger har dock alltid varit nära sina rötter.

Redan 2013 startade han tillsammans med sin bror och en nära vän avloppsföretaget KloAgger A/S, som enligt hemsidan ”utför kloakservice, slamsugning och tv-inspektion för privatpersoner, företag och offentliga institutioner på hela Själland”. 

Rörinspektion

Om du bor i ett radhus, en hyresrätt eller en bostadsrätt är det inte så effektivt att beställa en rörinspektion för din egen bostad. Sannolikheten är stor att orsaken till problemet finns någon annanstans. Börja med att prata med dina grannar: upplever de samma problem som du? Om svaret är ja, gå vidare och prata med din hyresvärd, bostadsrättsföreningen eller samfälligheten. Om de inte går med på att beställa en rörinspektion, starta en namninsamling bland de boende.

Lämna ett svar