Home » Uncategorized » Golvvärme i badrummet

Golvvärme i badrummet

När hösten kommer är det inte kul att ge sig in i badrummet på morgonen. Att installera golvvärme kan göra det mer angenämt. 

Hur känns det att gå upp en morgon i oktober, eller i november, för att göra sin morgonrutin i badrummet. Därför är det inte konstigt att många väljer att installera golvvärme i sina badrum. Man tänker inte på det, men fötterna har stor betydelse för vårt allmänna välbefinnande. Fryser man om fötterna fryser man om hela kroppen. Och om fötterna har det bra, då känns det bättre i hela kroppen. 

Välj en behörig installatör

Att installera golvvärme är inget man bör göra på egen hand. Bäst är att anlita en certifierad elinstallatör som är specialiserad på golvvärme. Anledningen till detta är att golvvärme i badrummet inkluderar elektricitet och vatten, vilket är en farlig kombination. 

Golvvärme

Även i andra rum, där det inte är någon risk för att vatten ska tränga ned i golvet, är det viktigt att överlåta installation av golvvärme till en behörig elektriker. Även om det är ganska ovanligt händer det att eldsvådor uppstår till följd av felaktigt installerad golvvärme. Vanligare är dock att den felaktigt installerade värmeslingan helt enkelt slutar att fungera, säger Veli-Pekka Nurmi, direktör vid Olycksutredningscentralen i Finland. 

Tänk på det här när du installerar golvvärme

  1. Ta hjälp inte bara med installationen, utan också med valet av golvvärme. En expert kan hjälpa dig hitta en lösning som fungerar med golvmaterialet. Ett trägolv kan torka ut och spricka om ni väljer fel typ av värmeslingor.
  2. Takhöjden kommer att minska en aning. Ta reda på hur mycket, så taket inte blir alldeles för lågt efteråt.
  3. Be om kalkyler på hur lång tid det dröjer innan golvvärmen går med vinst. Eftersom golvvärme bidrar till att värma upp huset minskar uppvärmningskostnaden, men marginalkostnaden för installationen gör att det dröjer innan du börjar spara pengar. Be installatören om en kalkyl, och dubbelkolla denna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.