Home » Uncategorized » Fördelar och nackdelar med Botox

Fördelar och nackdelar med Botox

Vad är Botox, och varför ska vi använda det?

Från början användes inte Botox i skönhetsbranschen. Från början var det ett nervgift(!) som användes mot spasmer och ryckighet i muskler på människor som var sjuka i detta. Lite av en slump så upptäcktes det att en kvinna som led av spasmer och fick botulinumtoxin, som Botox egentligen heter, gav henne mindre rynkor än förut. Sedan var lyckan gjord för det läkemedelsbolag som sedan kunde sälja det världen över som ett skönhetsmedel. Här kan du läsa om en skönhetssalong som använder Botox i sin skönhetssalong i Stockholm: https://stockholm-botox.se/.

Fördel 1: musklerna slappnar av

Med tanke på att botulinumtoxin redan har använts i många år, för att få muskler att slappna av, så kan man säga att fördelen med Botox är att det får musklerna i ansiktet att slappna av. Och inte bara i ansiktet, utan även i hela kroppen. Den som har ryckiga muskler, känner det nog som väldigt skönt att slippa att det rycker i ansiktet ofrivilligt.

Att använda det inom skönhetsbranschen innebär ju på samma vis att musklerna i ansiktet, eller på andra ställen på kroppen, inte rynkas. Med tiden blir ju vår hud mindre och mindre elastiskt. Elasticiteten i huden blir mindre med åren. När vi rynkar pannan, ler med hela ansiktet och på så sätt får rynkor i ansiktet så slätas inte huden ut. Men med hjälp av injektioner med Botox så slätas de ställen ut där det förut fanns en eller flera rynkor. Det för att muskeln som åstadkom de tidigare rynkorna inte längre rynkar sig. Bra, eller hur?

Nackdelar då? Finns inte de?

Men det måste ju finnas några nackdelar, eller hur? Det kan ju inte bara vara fördelaktigt med Botox. Allt här i livet är ju både bra och dåligt. Inget är bara bra. Så det måste ju finnas nackdelar med Botox också. Vilka är de då? De som har fått Botox injicerat i ansiktet kan känna av en svullnad, att det är ömt på stället. Men efter någon dag lägger det sig. En nackdel med Botox är att det försvinner. Det innebär att man måste göra en Botoxbehandling igen efter några månader. Då är det lätt att man blir beroende av Botoxinjektioner.

Botox kan även användas mot migrän, överdriven svettning, tandgnissel och alla ställen på kroppen – eller i ansiktet där man behöver kunna slappna av.

Lämna ett svar