Home » Uncategorized » Ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård

Länge dominerade de kemiskt framtagna hudvårdsprodukterna hyllorna men för några år sen hände något. Folk började bli allt mer medvetna om vad de köpte, internet uppfanns och plötsligt var det väldigt svårt att dölja saker. Ekologisk hudvård började ta allt mer plats på marknaden och idag är den en naturlig del av hudvårdsindustrin. Men vad är egentligen fördelarna med att använda ekologisk hudvård jämfört med de kemiska produkterna? Finns det ens några fördelar?

Ekologisk hudvård

Miljö

Vi kommer att titta på frågan ur tre olika perspektiv. Miljö, hälsa och ekonomi. Det är ett känt faktum att kemikalier inte är bra för naturen. Släpps de ut kan de orsaka enorma problem i stora ekosystem. Även om de inte släpps ut påverkar de miljön på många sätt. Att framställa kemikalier ger dig restprodukter som fabrikerna måste göra sig av med. Dessutom måste de få in material för att tillverka sina kemikalier.

Ekologisk hudvård fokuserar istället på naturliga produkter som inte kräver några kemikalier. Allt som används har odlats utan gifter för att ytterligare minska miljöpåverkan. Nästan allt som används inom ekologisk hudvård är naturliga produkter som redan finns i naturen och som människan använt i tusentals år. Det är helt enkelt en vidareutveckling av det vi redan använde. 

Hälsa

Tror du det är bra att fylla kroppen med kemikalier? Vi har aldrig använt så mycket hudvårdsprodukter som vi gör idag och aldrig har vi heller haft lika många problem med huden som idag. Sammanträffande? Genom att använda ekologiska hudvårdsprodukter hjälper du din hud att må bra på ett naturligt sätt som den inte kommer ta skada av i längden.

Det riktigt otäcka med ”vanliga” hudvårdsprodukter är att vi inte vet vad många av kemikalierna får för biverkning i våra kroppar. Vi har helt forskat tillräckligt mycket för att verkligen veta. Det är inte fallet med ekologiska hudvårdsprodukter vilket verkligen är en fördel. 

Ekonomi

Det är inte gratis att sköta om sin hud. Varje år lägger vi enorma summor pengar på hudvårdsprodukter. Frågan är därför, vad är billigast? Ekologiska hudvårdsprodukter eller kemiska hudvårdsprodukter? Det finns tyvärr inget enkelt svar.

Hur mycket du betalar beror helt på vad du är ute efter. Det finns billiga ekologiska hudvårdsprodukter och det finns billiga kemiska hudvårdsprodukter. På samma sätt finns det dyra produkter av båda varianterna. Generellt sätt kan man dock säga att de ekologiska hudvårdsprodukterna ofta är något dyrare. Det är lättare och billigare att framställa något i en fabrik än att faktiskt odla sina råvaror. Det är dock fullt möjligt att hitta billiga ekologiska produkter inom hudvård men du kanske måste leta lite extra. 

Hudvård är en enorm industri som för varje år växer sig större och större. Hur vill du att framtiden inom hudvård ska se ut? De val som du gör idag kommer påverka produkterna under många år framåt i tiden. Vill du fylla din kropp med kemikalier eller naturliga ämnen från naturen? Visst kanske det blir lite dyrare men är inte din hälsa viktigare än pengar? Frågar du oss kommer vi alltid att välja ekologiska hudvårdsprodukter. Varje gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.