Att tänka på vid badrumsrenovering

Home » Att tänka på vid badrumsrenovering

Det har skrivits en hel del om badrumsrenoveringar på denna sajt, men badrummet är ett viktigt rum för den som är intresserad av skönhetsvård. Denna gång har turen kommit till planeringen inför badrumsrenoveringen, och vad som är viktigt att tänka på för att få sina drömmars badrum. 

Om du ska renovera ditt badrum, exempelvis på Värmdö öster om Stockholm, kan du läsa på sidor som den här om hantverkarnas kompetens och certifieringar. Och den är viktig, för man bör aldrig överlåta badrumsrenoveringen på en firma som inte har de nödvändiga certifieringarna. 

Badrumsrenovering Värmdö

Planering – en viktig del av badrumsrenoveringen

Men en mycket viktig del av badrumsrenoveringen måste du göra själv, och det är att planera hur du vill att det nya badrummet ska se ut och fungera. Några saker att fundera på är:

  • Värme. Vill du ha golvvärme i badrummet? Det är skönt inte minst på morgnarna vintertid, och kan göra det enklare att komma upp på morgonen. Det finns vattenburen och elektrisk golvvärme, precis som när det kommer till vanliga värmeelement. Detsamma gäller handdukstorkar. Om du väljer en eluppvärmd handdukstork fungerar den även när golvvärmen är avslagen.
  • Eluttag. Behöver du sådana, och i så fall var? Om du inte har något vägguttag alls kan det bli svårt att dammsuga, men det beror också på vilken typ av dammsugare du har. Även rakapparat, plattång och hårtork är saker som många vill kunna använda i badrummet.
  • Rören. Kraven på rörens trycktålighet har förändrats, vilket gör att gamla rör och kopplingar kan behöva bytas ut. Om du vill ha takdusch är det viktigt att ditt system ger tillräckligt tryck, och det kan också vara smart att välja en tryckbalanserad termostat till duschen. 
  • Förvaring. Detta är viktigare i badrummet än många tror, och inte minst är det viktigt för barnfamiljer. Förutom handdukar är det bra om man kan förvara tvättlappar och blöjor i badrummet.